Sosyal medyanın gücü özellikle son 2 yıldır katlanarak artmış durumdadır. Sosyal ağlar, şirketlerin reklam ve pazarlama çalışmalarına olumlu yönde büyük katkı sağlıyor. Yapılan bu çalışma ile almış oldukları geri dönüşümler de; hatırı sayılır derecede açık ve net bir şekilde ortadadır. Ancak, bundan 2 yıl önce bu durumun aynı olmadığını, Sosyal medya pazarlama sisteminin etkisinin çok düşük olması ile geri dönüşümler de yok denecek kadar azdı. O dönemlerde sosyal medya kullanım sayısı oldukça düşük ve akıllı cihaz kullanımı ise şu anda olduğu gibi, alışverişlerde yoğun şekilde kullanılmıyordu. 2020 yılı içerisinde büyük patlama yaşayarak, zirveye oturduğunu söyleyebiliriz. Sosyal ağlar üzerinde reklamın önemi diğer reklam seçeneklerinden daha değerli bir hal almış olduğu inkar edilemez..
Şimdilerde insanlar mobil cihaz kullanımına büyük ağırlık vermiş, kullandıkları cihazlar üzerinden tüm işlerini gerçekleştirir bir hale gelmişlerdir. Tüketicilerin online alışverişe daha çok ağırlık vermesi ile sosyal ağların reklam gücü de ikiye katlanmış oldu. Sosyal ağlar üzerinde reklam çalışmalarının yanı sıra; düşük bütçe ile organik bir şekilde tüketiciye ulaşmak da gayet mümkün. Bu sayede sosyal medyanın gücü, tartışılmaz bir şekilde öne çıkmayı başarıyor.
Sosyal Ağlar Reklam Konusunda Büyük Önem Arz Ediyor
Bundan yaklaşık 8-10 yıl önce, firmalar ürünlerini satmak için reklam aracı olarak Adwords’ü kullanıyorlardı. O yıllarda farklı reklam seçeneklerinin yer almaması, reklam verenleri kısıtlıyordu. Ancak, bu dönemde sosyal medya reklamları lider konuma ulaşmış olup; maliyet bakımından da oldukça düşük durumdadır.
Sosyal Yönlendirme Trafiği Kullanma
E-ticaret sitelerine ziyaretçi çekmek için sosyal ağların gücünü inkar edemeyiz. Birçok insan, günün büyük bölümünü sosyal ağlar üzerinde geçirdiği için hedef kitle sayısına ulaşmak oldukça kolay! Tek yapmamız gereken; o kişileri, kendi web sitemize doğru bir şekilde çekmek olacaktır. Kullanıcıların ilgilisini çekebilecek içerikler hazırlayıp, güzel reklam kampanyaları ile sitenize; sosyal yönlendirme trafiği akışı sağlayabilirsiniz. Web sitenize arama motorları üzerinden gelen organik trafik sayısına katkı sağlamak ve daha fazla ziyaretçiye ulaşmak için sosyal ağları kullanmak en mantıklı tercihlerden biri olacaktır. Hem bu sayede geri dönüşüm oranında büyük artışlar ortaya çıkmış olur. Arama motorları üzerinde yeterli sıralamaya girmek zor olduğundan, istemiş olduğunuz ziyaretçi sayısına ulaşmak da mümkün olmayacaktır. Ancak, istemiş olduğunuz kitle sayısına sosyal ağlar üzerinden daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Özenli bir çalışma ile trafik akışını çok hızlı bir şekilde gerçekleştirmiş olursunuz.
Mobil Ticaret Hacminde Artışlar Sağlayabilirsiniz
Markaların sosyal ağlar üzerinde yapmış oldukları çalışmalar, mobil ticaret hacminin artmasına büyük bir katkı sağladı. Akıllı cihaz kullanımının yoğunlaşması ile birlikte kullanıcılar, alışveriş işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirmiş oldular. Bu sayede e-ticaret sitelerine gelen ziyaretçilerin büyük bir bölümünün, mobil üzerinden sağlanmaya başlandığı gözlemlendi. Hal böyle olunca, site sahipleri web sitelerinin mobil tasarımlarına daha önem vermeleri gerektiğini fark ettiler. Hem mobil kullanımı hem sosyal ağ kullanımının bir araya gelmesi e-ticareti de büyük oranda kolaylaştırmış oldu. Mobil ticaret hacminde gerekli artışları sağlamak için; sosyal medya pazarlamasına ağırlık vermeniz yeterli olacaktır.
Yeni Müşteri Kitlesine Kolay Ulaşım
Yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi yeni kitleye sosyal ağlar üzerinden daha hızlı bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Ürün bilinirliğini ve marka tanıtımı yaparken, sitenize gelmesini istediğiniz yeni kitlelere de ulaşım imkanı yaratmış olursunuz. Reklam kampanyalarınızı etkili bir biçimde gerçekleştirerek, kişilere ulaşım sağlamanız daha kolay olacaktır. Çalışma önceliğinizi, Instagram ve Facebook üzerinden gerçekleştirmenizi öneriyoruz. Mevcut kitleye ulaşım sağlamanın yanı sıra; mevcut kitle üzerinde benzerlik gösteren yeni kişileri çekmek için hedefleme aracından da faydalanabilirsiniz.